TUNTIKUVAUKSET
VIIKKOTUNNIT
AFROBEAT (Gody)
Afrobeat on Suomessakin huiman suosion saavuttanut klubeilla soiva musiikkilaji ja fuusiotanssityyli. Afrobeat-tanssitunneilla otetaan vaikutteita eri tanssilajeista ympäri Afrikkaa, esimerkiksi ghanalaisesta azontosta, nigerialaisesta zankudancesta ja kongolaisesta ndombolosta.
Afrobeatissa musiikin kuuntelulla ja tunteella on tärkeä merkitys. Monet tunneilla tehtävistä liikkeistä ovat kummunneet eri Afrikan maista kaduilta ja levinneet maailmanlaajuisesti, esimerkiksi Ranskaan. Afrobeat-tunnilla käydään läpi kuumimpia afroliikkeitä ja soitetaan afroklubeilta tuttuja biisejä. Gody opettaa Viban suosittuja ja pidettyjä Afrobeat-tanssitunteja. Godyn energisillä tanssitunneilla on rento ja hyvä fiilis. Hänen tunneillaan tanssijoilla on tilaa kehittyä sekä yksilönä että jakaa ryhmässä hyvää energiaa, eläytymistä ja tanssin iloa.
COMMERCIAL (Karoliina)
DANCEHALL
DANCEHALL TORSTAI (Belle)
Bellen dancehall-tunneilla keskitytään unisex-dancehalliin. Tunnilla käydään läpi New School -stepsejä, joiden eri versioita harjoitellaan. Lopputunnista teemme myös koreografiaa, pohjautuen opittuihin moveihin. Koreografioiden teemat muuttuvat useita kertoja kaudessa, eli koreografiat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan erilaisia. Tunnilla harjoitellaan myös dancehall-tekniikkaa ja -flowta. Tunti on open level -tasoa, eli se soveltuu kaikentasoisille tanssijoille. Tunnilla kuitenkin toivotaan, että osallistujalla olisi jonkin verran kokemusta dancehallista tai pohja jo hallussa. Mikäli olet aloittelija, tämän tunnin yhdistämistä suositellaan dancehall foudation-tuntiin. Näin saat kurssista enemmän irti.
DANCEHALL FOUNDATION (Japs)
DANCEHALL PARTY FLOW (Japs)
DANCEHALL STEPS (Japs)
DANCEHALL NEW SCHOOL (Japs)
SOPREME BLAZZAZ DANCEHALL (Classic) Uutuus!
FEMALE DANCEHALL (Belle)
DANCEHALL QUEEN STYLE (Belle)
DHQ (Venla)
SMOOTH DANCEHALL (Classic)
HOUSE (Roosa)
HIP HOP (Sini)
HEELS & FLOORWORK (Emmi)
REGGAETON (Meri)
Reggaeton on maailmanlaajuisesti suosittu musiikki- ja tanssityyli. Alunperin Panamassa syntynyt ”Reggae en Español” on muotoutunut reggaetoniksi, joka tuli suosituksi 1990-luvulla Latinalaisen Amerikan nuorten keskuudessa. Reggaetonin juuret ovat Panaman lisäksi mm. Puerto Ricossa ja Kuubassa. Reggaeton tanssilajina on saanut vaikutteita erilaisista Etelä- ja Väli-Amerikan tanssityyleistä, kuten esimerkiksi dancehallista, socasta ja afrotansseista sekä hiphopista.
Reggaetonin liikekielessä korostuvat erityisesti keskivartalon käyttö sekä rintakehän ja lantion isolaatiot. Reggaetonissa leikitellään usein dynamiikan vaihteluilla, kun vahvat aksentit ja toisaalta pehmeät sensuellit liikkeet vaihtelevat.
Avoimen tason reggaeton tunnilla harjoitellaan kehon osien eriyttämistä, erilaisia liiketekstuureita ja dynaamiikan vaihteluita erilaisten tekniikkaharjoitusten sekä koreografioiden avulla. Tunnilla pääset haastamaan itseäsi sekä fyysiesti, että koreografisesti.
SABAR & MBALAX (Henna)
Mbalax on senegalilainen musiikkigenre ja tanssilaji. Mbalax on rikkaiden rytmiensä ansiosta erittäin mukaansatempaavaa ja tanssittavaa musiikkia. Mbalaxia soitetaan ja tanssitaan Senegalissa kaikkialla: klubeilla, bileissä, kaduilla, häissä: missä vain. Tunnetuin mbalax-artisti on kansainvälisestikin mainetta niittänyt Youssou N’Dour. Viime aikoina uusia mbalax-artisteja on noussut pinnalle esimerkiksi someen luotujen dance challengejen kautta.
Mbalax-musiikki ja -tanssilaji pohjautuvat perinteiseen rumpumusiikkiin ja tanssiin, joita molempia kutsutaan nimellä sabar. Sabar-tanssilla on pitkä historia, mutta se kuitenkin edelleen elää ja kehittyy nykyajassa. Sabarissa ja mbalaxissa liikelaatu on energistä ja räjähtävää, mutta myös hauskaa ja hassuttelevaa.
Hennan tunneilla tanssitaan sekä mbalax-biisien, että sabar-rumpuäänitteiden tahtiin.
SHUFFLE (Anina)
SHUFFLE ALKEET
SHUFFLE ALKEISJATKO
TWERK (Meri)
Twerkkaus eli twerk juontaa alunperin juurensa afrikkalaisten heimojen tansseihin, josta se on fuusioitunut afroamerikkalaisessa kulttuurissa omaksi tanssilajikseen. Osana afroamerikkalaista kulttuuria twerk on tuttu näky rap- ja hiphop-musiikkivideoista. Twerkkaukselle ominaista liikekieltä on lantion erilaiset aksentit, pakaroiden hyllyttely sekä voimakas asenne. Nykypäivän twerk on saanut paljon vaikutteita muista tanssilajeista, kuten dancehallista ja reggaetonista, mutta sitä harrastetaan omana lajinaan ympäri maailmaa. Viban tunneilla painotetaan twerkin ydintä: twerk on enemmän liikekieli kuin tanssillaji. Tunneilla ei sotketa akrobatiaa tai esimerkiksi reggaetonia tai dancehall-tanssiliikkeitä twerkkiin. Varaa mukaan polvisuojat sekä vaatteet, joissa sinun on helppo liikkua. Twerk-tunnit soveltuvat yli 16-vuotiaille.
Tunnilla pääset tutustumaan sekä lajin liikekieleen, että historiaan ja kulttuuriin. Tunnilta saat työkaluja siihen, kuinka voit löytää liikkeet omasta kehostasi ja jos twerkin tekniikat ovat sinulle jo tuttuja, pääset harjoitusten myötä kehittämään jo opittua tekniikkaa ja omaa liikekieltäsi. Tunti sisältää sekä tekniikkaharjoituksia, että koreografiaa. Koreografian keskiössä ovat twerkin tekniikat.
Tunnin harjoitteissa ja koreografiassa otetaan huomioon eri taitotasot ja pääset nauttimaan tunnista olit sitten vasta aloittanut tai jo pidempään lajia treenannut.
WAISTLINE (Venla)
Waistline-tunnilla keskitytään nimensä mukaisesti lantionseudun, vyötärön sekä bootyn sulavaan, isoloituun ja hallittuun käyttöön. Pohja tunnin opetusmateriaaliin tulee etenkin jamaikalaisesta dancehallista, mutta myös esimerkiksi reggaetonista, salsasta ja socasta. Tekniikkaharjoituksissa pyöritetään lantiota kaikkiin ilmansuuntiin ja eri tavoin, twerkataan, sheikataan, bubblataan, lenksutetaan lonkkia, puppytailataan, shakira-winataan, aktivoidaan selkä- ja vatsalihakset pakaroita ja reisiä unohtamatta. Luvassa on myös helppoja harjotteita, jotka auttavat oman ilmaisun ja liikkeen tutkiskelussa.
Tunnilla haetaan naisellista, voimakasta, energistä ja aina tanssijan itsensä näköistä fiilistä. Jokaiselle tunnille saa tulla juuri omana itsenään ja tarkoituksena on porukalla tanssia, oppia uutta ja fiilistellä! Pureudumme kehon eri osiin monipuolisten tekniikkaharjoitusten kautta, testaamme niitä käytännössä ja opettelemme vähitellen ottamaan niitä osaksi omaa tanssia. Pyrimme myös kokeilemaan liikkeitä eri tasoissa esimerkiksi erilaisten vapaaehtoisten lattiaharjoitteiden avulla. Polvisuojat on hyvä ottaa mukaan, mutta varsinaista akrobatiaa tunnilla ei tehdä. Koregrafioiden tarkoituksena on antaa mahdollisuus testata kurssilla opittuja asioita sekä tuoda niihin oma flavour ja twist!