TUNTIKUVAUKSET

VIIKKOTUNNIT

AFROBEAT (Gody)

Afrobeat on Suomessakin huiman suosion saavuttanut klubeilla soiva musiikkilaji ja fuusiotanssityyli. Afrobeat-tanssitunneilla otetaan vaikutteita eri tanssilajeista ympäri Afrikkaa, esimerkiksi ghanalaisesta azontosta, nigerialaisesta zankudancesta ja kongolaisesta ndombolosta.

Afrobeatissa musiikin kuuntelulla ja tunteella on tärkeä merkitys. Monet tunneilla tehtävistä liikkeistä ovat kummunneet eri Afrikan maista kaduilta ja levinneet maailmanlaajuisesti, esimerkiksi Ranskaan. Afrobeat-tunnilla käydään läpi kuumimpia afroliikkeitä ja soitetaan afroklubeilta tuttuja biisejä. Gody opettaa Viban suosittuja ja pidettyjä Afrobeat-tanssitunteja. Godyn energisillä tanssitunneilla on rento ja hyvä fiilis. Hänen tunneillaan tanssijoilla on tilaa kehittyä sekä yksilönä että jakaa ryhmässä hyvää energiaa, eläytymistä ja tanssin iloa.

Katso video

COMMERCIAL (Karoliina)

Commercial-tunnilla pyritään löytämään jokaiselle oma luontainen tapa liikkua ja pidetään hauskaa! Commercial on lajina monen tanssityylin fuusiotanssia. Pääset tutustumaan uusimmilla musiikkivideoilla ja maailmantähtien konserteissa tanssittavaan tyyliin. Tunnilla harjoitellaan koregrafioiden esittämistä sekä läsnäoloa voimakkaalla itsevarmuudella. Tunneilla hyödynnetään eri lajien tekniikkaa ja liiketyyliä, ja pääosin keskitytään koreografiaan. Koreografiat vaihtelevat sensuellin pehmeästä ilmaisusta räväkkään asenteeseen.
Katso video
Katso video

DANCEHALL

Dancehall on Jamaikalainen katutanssilaji, joka kehittyy nopeasti Jamaikan kaduilla kun tanssiryhmät luovat tiuhaan tahtiin uusia liikkeitään. Dancehallin liikekielessä tiukat aksentit ja räjähtävyys yhdistyvät sulavaan liikkeeseen. Siihen liittyy vahva ilmaisullinen puoli: se antaa mahdollisuuden ilmaista koko tunteiden skaalaa liikkeen avulla. Dancehall onkin energistä ja suureleistä, eikä se pyytele anteeksi. Dancehall on ennen kaikkea asennelaji! Oleellista dancehallille on tanssin vahva tunteminen omassa kehossa, koska tanssi tulee syvältä.

DANCEHALL TORSTAI (Belle)

Bellen dancehall-tunneilla keskitytään unisex-dancehalliin. Tunnilla käydään läpi New School -stepsejä, joiden eri versioita harjoitellaan. Lopputunnista teemme myös koreografiaa, pohjautuen opittuihin moveihin. Koreografioiden teemat muuttuvat useita kertoja kaudessa, eli koreografiat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan erilaisia. Tunnilla harjoitellaan myös dancehall-tekniikkaa ja -flowta. Tunti on open level -tasoa, eli se soveltuu kaikentasoisille tanssijoille. Tunnilla kuitenkin toivotaan, että osallistujalla olisi jonkin verran kokemusta dancehallista tai pohja jo hallussa. Mikäli olet aloittelija, tämän tunnin yhdistämistä suositellaan dancehall foudation-tuntiin. Näin saat kurssista enemmän irti.

Katso video

DANCEHALL FOUNDATION (Japs)

Dancehall foundation on tanssitunti, josta dancehallin harrastaminen kannattaa aloittaa. Foundation on pohja koko dancehallille! Tuntia suositellaan lämpimästi kaikille niille, jotka ovat aloittelijoita dancehallissa, mutta myös niille, jotka tarvitsevat perustreeniä löytääksen dancehalliin kuuluvan ilmaisun, pohjan kuntoon tai hallintaa omaan dancehall-tyyliin. Tällä tunnilla ei tehdä monimutkaisia liikkeitä tai koreografioita, vaan mennään ”back to basics” eli tehdään helppoja liikkeitä, joissa vartalonkäyttö ja foundation ovat keskiössä. Liikkeitä tehdään eri aikakausilta. Foundation-tunnilla kerrotaan myös dancehallin kulttuurista ja historiasta, ja lisätään ymmärrystä dancehallista kokonaisena elämäntyylinä. 
Katso video

DANCEHALL PARTY FLOW (Japs)

Paljon toivottu Dancehall Party Flow -tunti on täällä! Tämä tunti on täynnä dancehall vibeseja! Tällä tunnilla harjoitellaan dancehall-flowta kuin olisit Jamaikalla dancehall-bileissä tanssimassa jonkun tanssicrewin kanssa. Koko tunti tanssitaan, eikä moveja käydä erikseen läpi. Dancehall on ennen kaikkea “tunnetanssi”, jossa parhaiten oppii tanssimalla mahdollisimman paljon autenttisen jamaikalaisen opettajan johdatuksella. Party Flow -tunnilla tehdään joka tunnilla myös sosiaalisia tansseja, ns. party tansseja, joissa tanssitaan dancehallin hittibiiseihin kuuluvia liikkeitä eri aikakausilta. Vapautunut tanssi dancehall flow -tunnilla sopii hyvin yhdistää esimerkiksi steps-tuntiin. Tunti sopii kaiken tasoisille tanssijoille. Aloittelijoille se opettaa liikekieltä ja tutustuttaa dancehallin tyyliin ja kokeneimmille tanssijoille se opettaa nimenomaan flowta: liikekielen sujuvuutta, tarkkuutta, voimaa ja sulavuutta.

DANCEHALL STEPS (Japs)

Tällä tunnilla keskitytään pelkästään dancehall-stepseihin eli liikkeisiin. Tunti on loistava oman move-pankin kehittämiseen, joka vie sinua eteenpäin dancehall-tanssijana. Steps-tunnilla ei tehdä koreografiaa. Dancehall-liikkeitä opetellaan ryhmittäin (esim. Elite Team, BG Dancerz) tai muuten teemoittain (esim. gangsta movet, party movet). Liikkeistä muodostetaan tunnin päätteeksi rutiineja, eli yhdistetään liikkeet ja tanssitaan niitä putkeen.

DANCEHALL NEW SCHOOL (Japs)

Japsin suositulla Dancehall New School -tunnilla treenataan dancehall-liikkeitä ja koreografiaa. Koreoissa pääset fiilistelemään täydellä tunteella! Koreografiat vaihtuvat useaan kertaan kauden aikana, ja jokaisella koreografialla on omanlaisensa teema ja tunne. Tunnille osallistuneilta toivotaan jo tanssitaustaa, ja/tai dancehallin perusteiden hallintaa. 
Katso video
Katso video

SOPREME BLAZZAZ DANCEHALL (Classic) Uutuus!

Tällä tunnilla pääset oppimaan yhden Jamaikan tunnetuimmista dancehall-tanssiryhmistä Sopreme Blazzazien tanssiliikkeitä heidän ryhmän jäsenensä Classicin opastuksella. Tunnilla pääpainotus on tanssiliikkeiden opettelussa. Tunneilla treenataan sekä ryhmän uusia että vanhoja liikkeitä. 

FEMALE DANCEHALL (Belle)

Female Dancehall -tunneilla keskitytään naiselliseen dancehalliin ja tehdään liikkeitä jamaikalaisilta naistanssijoilta ja -tanssiryhmiltä. Female dancehallissa ei tehdä akrobatiaa, eikä mennä lattiatasolle. Female Dancehall 1 -tunnilla (alkeet) keskitytään erityisesti sulavaan lantion ja rintakehänkäyttötekniikoihin sekä tehdään helpompia liikkeitä. Tunti soveltuu alkeille tai lajia noin vuoden tanssineille. Female Dancehall 2 -tunneilla edetään nopeampaan tahtiin, tehdään haastavampia liikkeitä ja nopeatempoisempaa koreografiaa. Tälle tunnille toivotaan useamman kauden kokemusta female dancehallista.
Katso video

DANCEHALL QUEEN STYLE (Belle)

Dancehall Queen Style on jamaikalaisten naistanssijoiden kehittämä seksikäs ja voimakas tanssityyli, johon liittyy monenlaisia lantionkäyttötekniikoita, akrobaattisia elementtejä sekä naisellisia queen style -liikkeitä. Tunnilla haetaan lajiin kuuluvaa asennetta, harjoitellaan lantionkäyttötekniikoita ja naisellisia stepsejä, sekä akrobatiaa. Polvisuojat ovat suositeltavat. 
Katso video

DHQ (Venla)

DHQ-tunnilla keskitytään dancehall queen -tyyliin ja erityisesti sen koreografioihin, bruk outtiin sekä lattiatyöskentelyyn. Dancehall Queen on Jamaikalla dancehall-kulttuurin sisällä syntynyt kulttuurillinen instituutio, jossa naiset valtaavat tilan keskiön esittelemällä asujaan, tyyliään sekä tanssiaan. Ajan saatossa dancehall queenien rooli on kehittynyt tanssillisemmaksi, ’bruk out’ -maisemmaksi, ja mukaan on tullut akrobaattisesti näyttäviä elementtejä kuten päällä seisontaa, spagaatteja ja erilaisia lantion käyttötekniikoita. Tällä kurssilla keskitytään tämän tyylin inspiroimiin koreografioihin, joissa käytetään monipuolisesti musiikkia, kroppaa sekä eri tunnetiloja aina määrätietoisesta itsevarmuudesta sensuaalisempaan seksikkyyteen. Tunnilla käydään läpi joitain dancehall biletansseja sekä lattiatyöskentelyä. Halutessaan tunnilla on myös mahdollisuus kokeilla akrobatiaa, mutta varsinaisille akrobaattisille liikkeille on koreoissa aina vaihtoehto. Pääpaino on get mad now -fiiliksessä! Tanssillisesti tuntia tukee mainiosti esimerkiksi tekniikkapainotteisempi waistline-tunti tai naisellinen dancehall-tunti. Luvassa on voimakkaita, naisellisia ja anteeksi pyytelemättömiä koreoita, joita jokainen voi tanssillaan tulkita itselleen sopivaksi ja tuoda oman mausteensa tanssisaliin!
Katso video
Katso video

SMOOTH DANCEHALL (Classic)

Tällä tunnilla pääset tekemään groovaavaa ja sulavaa dancehallia. Liikkeet sitotoutuvat yhteen pehmeästi ja opit liikuttamaan vartaloasi sulavammin. Autenttisen jamaikalaisen opettajan opissa löydät aidon dancehall flown ja fiiliksen. Tunneilla tehdään sekä moveja että koreografioita.

HOUSE (Roosa)

House on tanssilaji, joka alkoi kehittyä 1970-luvun lopulla New Yorkin ja Chigagon underground-klubeilla. Housessa on vaikutteita useista eri tanssilajeista, kuten stepistä, salsasta ja afrikkalaisista tansseista. House-tanssille keskeistä on vapaa ilmaisu, improvisaatio, musiikin kuunteleminen ja sosiaalinen jakaminen. House-tunneilla keskitytäänkin itseilmaisun, musikaalisuuden ja tanssillisen kommunikaation kehittämiseen.
Katso video

HIP HOP (Sini)

Hip Hop on katutanssilaji, joka on vahvasti sidoksissa sen tyylin musiikkiin ja kulttuuriin. Tunneilla harjoiteltavat koreografiat yhdistelevät erilaisia Hip Hopille ominaisia perusliikkeitä ”foundation’’ sekä esimerkiksi erilaisia vartalon isolaatioita sekä käsi- ja jalkakoordinaatioita. Tunnit koostuvat alkulämmittelyistä, erilaisista tekniikka- ja freestyleharjoituksista ja koreografioiden tekemisestä. Hip Hop -tunnille on jokainen tervetullut juuri omana itsenään ja tunnin taso muokkautuu ryhmän tason mukaan.
Katso video

HEELS & FLOORWORK (Emmi)

Heels & Floorwork -tunnilla harjoitellaan liikkumista koroilla, itsevarmuutta sekä koreografiaa. Vapauta oma sisäinen kuningattaresi ja valmistaudu rokkaamaan seksikkäitä koreografioita takuuvarmalla asenteella! Varustaudu kengillä, jotka soveltuvat tanssiin (ei jälkiä lattiaan), sekä vaatteilla, joissa sinun on helppo liikkua. Otamme tunnilla paljon lattiakontakteja sekä harjoittelemme akrobatian alkeita. Voit osallistua tunnille myös ilman korkoja, mutta polvisuojat kannattaa varata mukaan. Tunnin taso on avoin.

REGGAETON (Meri)

Reggaeton on maailmanlaajuisesti suosittu musiikki- ja tanssityyli. Alunperin Panamassa syntynyt ”Reggae en Español” on muotoutunut reggaetoniksi, joka tuli suosituksi 1990-luvulla Latinalaisen Amerikan nuorten keskuudessa. Reggaetonin juuret ovat Panaman lisäksi mm. Puerto Ricossa ja Kuubassa. Reggaeton tanssilajina on saanut vaikutteita erilaisista Etelä- ja Väli-Amerikan tanssityyleistä, kuten esimerkiksi dancehallista, socasta ja afrotansseista sekä hiphopista.

Reggaetonin liikekielessä korostuvat erityisesti keskivartalon käyttö sekä rintakehän ja lantion isolaatiot. Reggaetonissa leikitellään usein dynamiikan vaihteluilla, kun vahvat aksentit ja toisaalta pehmeät sensuellit liikkeet vaihtelevat.

Avoimen tason reggaeton tunnilla harjoitellaan kehon osien eriyttämistä, erilaisia liiketekstuureita ja dynaamiikan vaihteluita erilaisten tekniikkaharjoitusten sekä koreografioiden avulla. Tunnilla pääset haastamaan itseäsi sekä fyysiesti, että koreografisesti.

Katso video

SABAR & MBALAX (Henna)

Mbalax on senegalilainen musiikkigenre ja tanssilaji. Mbalax on rikkaiden rytmiensä ansiosta erittäin mukaansatempaavaa ja tanssittavaa musiikkia. Mbalaxia soitetaan ja tanssitaan Senegalissa kaikkialla: klubeilla, bileissä, kaduilla, häissä: missä vain. Tunnetuin mbalax-artisti on kansainvälisestikin mainetta niittänyt Youssou N’Dour. Viime aikoina uusia mbalax-artisteja on noussut pinnalle esimerkiksi someen luotujen dance challengejen kautta.

Mbalax-musiikki ja -tanssilaji pohjautuvat perinteiseen rumpumusiikkiin ja tanssiin, joita molempia kutsutaan nimellä sabar. Sabar-tanssilla on pitkä historia, mutta se kuitenkin edelleen elää ja kehittyy nykyajassa. Sabarissa ja mbalaxissa liikelaatu on energistä ja räjähtävää, mutta myös hauskaa ja hassuttelevaa.

Hennan tunneilla tanssitaan sekä mbalax-biisien, että sabar-rumpuäänitteiden tahtiin.

Katso video
Katso video

SHUFFLE (Anina)

Shuffle on vauhdikas tanssityyli, joka on syntynyt eri katutanssien pohjalta kehittyneistä rave- ja klubitansseista. Lajille ominaisinta on sujuva sekä nopeahko jalkatyöskentely sekä erilaiset askelikot, joita voi varioida moneen eri tapaan. Nopeiden jalkaliikkeiden lisäksi shuflleen kuuluvat rytmikkäät käsiliikkeet.
Katso video

SHUFFLE ALKEET

Shuffletanssin alkeiskurssilla harjoitellaan shuffletanssin perusliikkeitä sekä koreografoita opituista liikkeistä. Et tarvitse lainkaan aiempaa kokemusta osallistuessasi tälle tunnille.

SHUFFLE ALKEISJATKO

Shuffletanssin alkeisjatkokurssilla opetellaan uusia liikkeitä ja harjoitellaan koregrafiota hieman nopeampaan tempoon. Osallistuessasi tunnille sinun tulisi osata Running Man, T-step ja Charleston kertaamatta.

TWERK (Meri)

Twerkkaus eli twerk juontaa alunperin juurensa afrikkalaisten heimojen tansseihin, josta se on fuusioitunut afroamerikkalaisessa kulttuurissa omaksi tanssilajikseen. Osana afroamerikkalaista kulttuuria twerk on tuttu näky rap- ja hiphop-musiikkivideoista. Twerkkaukselle ominaista liikekieltä on lantion erilaiset aksentit, pakaroiden hyllyttely sekä voimakas asenne. Nykypäivän twerk on saanut paljon vaikutteita muista tanssilajeista, kuten dancehallista ja reggaetonista, mutta sitä harrastetaan omana lajinaan ympäri maailmaa. Viban tunneilla painotetaan twerkin ydintä: twerk on enemmän liikekieli kuin tanssillaji. Tunneilla ei sotketa akrobatiaa tai esimerkiksi reggaetonia tai dancehall-tanssiliikkeitä twerkkiin. Varaa mukaan polvisuojat sekä vaatteet, joissa sinun on helppo liikkua. Twerk-tunnit soveltuvat yli 16-vuotiaille.

Tunnilla pääset tutustumaan sekä lajin liikekieleen, että historiaan ja kulttuuriin. Tunnilta saat työkaluja siihen, kuinka voit löytää liikkeet omasta kehostasi ja jos twerkin tekniikat ovat sinulle jo tuttuja, pääset harjoitusten myötä kehittämään jo opittua tekniikkaa ja omaa liikekieltäsi. Tunti sisältää sekä tekniikkaharjoituksia, että koreografiaa. Koreografian keskiössä ovat twerkin tekniikat.

Tunnin harjoitteissa ja koreografiassa otetaan huomioon eri taitotasot ja pääset nauttimaan tunnista olit sitten vasta aloittanut tai jo pidempään lajia treenannut.

Katso video

WAISTLINE (Venla)

Waistline-tunnilla keskitytään nimensä mukaisesti lantionseudun, vyötärön sekä bootyn sulavaan, isoloituun ja hallittuun käyttöön. Pohja tunnin opetusmateriaaliin tulee etenkin jamaikalaisesta dancehallista, mutta myös esimerkiksi reggaetonista, salsasta ja socasta. Tekniikkaharjoituksissa pyöritetään lantiota kaikkiin ilmansuuntiin ja eri tavoin, twerkataan, sheikataan, bubblataan, lenksutetaan lonkkia, puppytailataan, shakira-winataan, aktivoidaan selkä- ja vatsalihakset pakaroita ja reisiä unohtamatta. Luvassa on myös helppoja harjotteita, jotka auttavat oman ilmaisun ja liikkeen tutkiskelussa.

Tunnilla haetaan naisellista, voimakasta, energistä ja aina tanssijan itsensä näköistä fiilistä. Jokaiselle tunnille saa tulla juuri omana itsenään ja tarkoituksena on porukalla tanssia, oppia uutta ja fiilistellä! Pureudumme kehon eri osiin monipuolisten tekniikkaharjoitusten kautta, testaamme niitä käytännössä ja opettelemme vähitellen ottamaan niitä osaksi omaa tanssia. Pyrimme myös kokeilemaan liikkeitä eri tasoissa esimerkiksi erilaisten vapaaehtoisten lattiaharjoitteiden avulla. Polvisuojat on hyvä ottaa mukaan, mutta varsinaista akrobatiaa tunnilla ei tehdä. Koregrafioiden tarkoituksena on antaa mahdollisuus testata kurssilla opittuja asioita sekä tuoda niihin oma flavour ja twist!

Katso video